Tämä kurssi on jo päättynyt.

Luennot

Syksyn 2019 Ohjelmointi 1 -kurssiin sisältyy kolme luentoa, joista vain kahdella varsinaisesti luennoidaan kurssin sisällöistä. Tarkemmat tiedot löydät alta. Tällä sivulla julkaistaan myös luennoilla käytettyä materiaalia aina kunkin luennon jälkeen.

Syksyn 2019 Ohjelmointi 1 -kurssiin sisältyy kolme luentoa, jotka on tarkoitettu lähinnä Aallon paikallisille opiskelijoille. Luennot eivät ole välttämättömiä, ja verkossa oleva oppimateriaali kattaa kurssin koko sisällön.

Tarkemmat tiedot löydät alta, ja tällä sivulla julkaistaan myös luennoilla käytettyä materiaalia aina kunkin luennon jälkeen. Luennoille saa myös MOOC-opiskelija tulla, jos vain paikalle pääsee ja saliin mahtuu.

Päivä Klo Paikka Kuvaus Materiaali
ke 11.09.2019 15–17 Sali T1, Tietotekniikan talo, Konemiehentie 2, Espoo Kurssin esittely ja johdanto ensimmäisen viikon aiheisiin. PPTX PDF
ke 18.09.2019 15–17 B-sali, Otakaari 1, Espoo Katsaus menneeseen ja alkavaan viikkoon. Olio-ohjelmointia. Tarkoituksena on auttaa opiskelijoita alkuun tämän kurssin kannalta aivan keskeisen aihepiirin kanssa. Käsiteltävät aiheet ovat pitkälti samoja kuin materiaalin luvun 2.1 alkupuoliskossa. PPTX PDF
ke 11.12.2019 15–17 Sali T1, Tietotekniikan talo, Konemiehentie 2, Espoo Kurssin päätöstilaisuus. Ihastellaan opiskelijoiden aikaansaannoksia, vedetään opittua yhteen, esitellään jatkokursseja, katsotaan tulevaisuuteen. Ks. luku 13.0.

Palaute

Tekijät

Tämän oppimateriaalin kehitystyössä on käytetty apuna tuhansilta opiskelijoilta kerättyä palautetta. Kiitos!

Kierrokset 1–13 ja niihin liittyvät tehtävät ja viikkokoosteet on laatinut Juha Sorva.

Kierrokset 14–20 on laatinut Otto Seppälä. Ne eivät ole julki syksyllä, mutta julkaistaan ennen kuin määräajat lähestyvät.

Liitesivut (sanasto, Scala-kooste, usein kysytyt kysymykset jne.) on kirjoittanut Juha Sorva sikäli kuin sivulla ei ole toisin mainittu.

Tehtävien automaattisen arvioinnin ovat toteuttaneet: (aakkosjärjestyksessä) Riku Autio, Nikolas Drosdek, Joonatan Honkamaa, Jaakko Kantojärvi, Niklas Kröger, Teemu Lehtinen, Strasdosky Otewa, Timi Seppälä, Teemu Sirkiä ja Aleksi Vartiainen.

Lukujen alkuja koristavat kuvat ja muut vastaavat kuvituskuvat on piirtänyt Christina Lassheikki.

Yksityiskohtaiset animaatiot Scala-ohjelmien suorituksen vaiheista ovat suunnitelleet Juha Sorva ja Teemu Sirkiä. Niiden teknisen toteutuksen ovat tehneet Teemu Sirkiä ja Riku Autio käyttäen Teemun toteuttamia Jsvee- ja Kelmu-työkaluja.

Muut diagrammit ja materiaaliin upotetut vuorovaikutteiset esitykset on laatinut Juha Sorva.

O1Library-ohjelmakirjaston ovat kehittäneet Aleksi Lukkarinen ja Juha Sorva. Useat sen keskeisistä osista tukeutuvat Aleksin SMCL-kirjastoon.

Opetustapa, jossa käytämme O1Libraryn työkaluja (kuten Pic) yksinkertaiseen graafiseen ohjelmointiin on saanut vaikutteita tekijöiden Flatt, Felleisen, Findler ja Krishnamurthi oppikirjasta How to Design Programs sekä Stephen Blochin oppikirjasta Picturing Programs.

Oppimisalusta A+ on luotu Aallon LeTech-tutkimusryhmässä pitkälti opiskelijavoimin. Pääkehittäjänä toimii tällä hetkellä Jaakko Kantojärvi, jonka lisäksi järjestelmää kehittävät useat tietotekniikan ja informaatioverkostojen opiskelijat.

Kurssin tämänhetkinen henkilökunta on kerrottu luvussa 1.1.

Joidenkin lukujen lopuissa on lukukohtaisia lisäyksiä tähän tekijäluetteloon.

a drop of ink
Palautusta lähetetään...