Linkkejä ja lisävinkkejä


Aallon LaTeX-pohjat: Aallon opinnäytetöitä varten tehty LaTeX-pohja löytyy täältä. Muita Aaltoon liittyviä LaTeX-paketteja (esim. Aallon logo) löytyy täältä.


BibTeX-tietokannat: Tietotekniikan alan julkaisuiden tietoja löytyy BibTeX-muodossa DBLP-tietokannasta. Matematiikan alalla hyvä lähde on MathSciNet. Google Scholarista ja vastaavista sekalaisista verkkopalveluista löytyvät BibTeX-tietueet ovat keskimäärin virheellisiä ja puutteellisia.


Taulukot: Lue ihan ensimmäisenä booktabs-paketin dokumentaatio (texdoc booktabs). Paketin dokumentaatiossa on erinomaisia vinkkejä siihen, miten taulukot yleensäkin tulisi muotoilla huolitellussa tekstissä, ja paketin tarjoamilla aputyökaluilla tämä on helppoa LaTeXissa. Varsinainen taulukko tuotetaan {tabular}-ympäristön avulla, ja se yleensä sijoitetaan {table}-ympäristön sisään, jotta saadaan kelluva taulukko, jolla on oma kuvateksti (\caption) ja johon voi tekstistä viitata.


Kuvat: Helpointa on tuottaa piirroskuvat halutulla piirto-ohjelmalla PDF-muodossa; myös esimerkiksi kuvaajat kannattaa tuottaa PDF-muodossa. PDF-muotoisen kuvan voi sijoittaa tekstin osaksi graphicx-paketin komennolla \includegraphics{kuva.pdf}. Yleensä kuva sijoitetaan {figure}-ympäristön sisään, jotta saadaan kelluva kuva, jolla on oma kuvateksti (\caption) ja johon voi tekstistä viitata.


Palautusta lähetetään...